Burg vs. andere aanbieders van zonneboilersystemen:

In de zonneboilerbranche is het relatief eenvoudig onafhankelijk vast te stellen welke collectoren het hoogste rendement hebben. Er zijn een aantal Europese onafhankelijke test- instituten als KIWA, Dincertco en SPF die met eenzelfde testmethodiek, dus objectief, vaststellen welke maximale opbrengst een collector genereert.

Gaat u naar: http://solarkey.dk/solarkeymarkdata/qCollector Certificates/ShowQCollectorCertificatesTable.aspx en vult u de naam in van de producent van de u aangeboden collector in het vakje bovenaan de site (Search; Company, Collector Name or License No (please input text string): ….) en vind daar de producent van het u aangeboden product.
Staat de producent er niet bij , vraagt u dan uw aanbieder naar de naam van de producent zodatu die zelf kunt opzoeken!

Typt u deze naam in, typ enter en de aanbiedersnaam verschijnt. Vervolgens klikt u onder het kopje ‘datasheet link’ op ‘go to’ en het testrapport verschijnt. Vervolgens rechts in het midden ziet u een hoofdstukje staan met ‘Power output per collector’ en zoekt u via de waarde 0 k de betreffende collector. Dan ziet u de het vermogen uitgedrukt in Watt.

In ons geval Burg, zoekt u het beste op Zeus, de nieuwe collector von Bartels GmbH, de holding van Burg. U ziet dan bij de 0 k van de Power Output 2968 Wp staan bij de collector van 30 vacuümbuizen. Als u deze vergelijkt met andere aanbieders ziet u dat Burg hoog, zo niet het hoogste scoort qua Power Output.

En niet alleen dat maar ook nog eens met een glasdikte van maar liefste 2,2mm, waardoor zelfs hagelstenen van 3,5 cm geen schade kunnen aanrichten! De meeste andere aanbieders komen niet verder dan een glasdikte van 1,6 mm.